De acne behandelkliniek in Amsterdam die je kunt vertrouwen

Onze acne gezichtsbehandeling helpt u ongeacht uw leeftijd aan een gezonde stralende huid.

Er zijn veel verschillende soorten van acne  en wij kunnen ze allemaal behandelen bij onze kliniek in Amsterdam. Ook al is acne een aandoening die zich over het hele lichaam verspreid, er zijn verschillen in de manier waarop het zich uit. Acne kan anders voorkomen dan de voorbeelden hieronder beschreven. Welke vorm van acne u ook denkt te hebben, onze acne behandelingen in Amsterdam helpen om u te wapenen tegen de symptomen. Bezoek onze experts in Amsterdam voor een gesprek over de juiste behandeling die u nodig hebt.

Wat is acne?

Acne wordt veroorzaakt wanneer de poriën van de huid verstopt raken met bacteriën, olie of dode huidcellen. Elke porie op de huid leidt naar een haarzakje en een talgklier. Talgklieren produceren talg (een soort olie) wat via het haarzakje door de porie op de huid beland. Acne wordt niet veroorzaakt door slechte hygiëne, maar het reinigen van de huid dagelijks en wekelijks exfoliatie toepassen helpt de poriën om niet verstopt te raken.

Wat zijn de oorzaken van acne?

De meest voorkomende oorzaken van acne zijn de puberteit en hormonale veranderingen. Stress is ook een oorzaak, net als de huidverzorgingsproducten die gebruikt worden en genetica. Vrouwen kunnen vaker last krijgen van acne in verband met hormonen – dit kan komen door zwangerschap, ongesteldheid of als een vrouw last heeft van het Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS).

  • Afgelopen zaterdag op afspraak geweest bij SKIN. Nette en hygiënische salon. De specialist was vriendelijk en had duidelijk verstand van zaken. Ik ben goed geholpen en kom zeker weer terug, dus zeker een aanrader!
  • Een Advanced Skin Facial treatment bij Winke gehad. Ik werd er fijn ontvangen met een korte intro, omdat ik momenteel zwanger ben werden er een aantal dingen van de lijst geschrapt. Hiervoor in de plaats een infrarood therapie gehad, kortom veel aandacht en liefde voor klanten. De fijne producten en uitleg bij elke stap zorgden voor een aangenaam gevoel. Ik ben blij en kom hier zeker weer langs!
  • Ik was hier samen met mijn broertje voor een Pro Skin 75 behandeling. We werden netjes ontvangen en te woord gestaan bij binnenkomst. Korte introductie met wat verdere uitleg betreft de gekozen behandeling. Heel kundig en vriendelijk, ook tijdens de behandeling. Voelde mij echt op mijn gemak. Goed advies achteraf gekregen en wat samples om mij te laten introduceren met de lijnen die ze hebben. Complimenten voor beide dames Lotte & Nadine! Je zult mij zeker nog terug zien. 🙂

Welke producten kan ik thuis gebruiken om acne te behandelen?

Onze acne behandeling Amsterdam is specifiek ontworpen bij onze experts en elk product wat wij gebruiken wordt handmatig geselecteerd uit onze lijn van kwaliteits huidverzorgingsmerken. Als huidexperts verzekeren we u dat uw huid perfect voorbereid is voor uw behandeling en dat u beschikt over de juiste kennis en producten om na de behandeling goed voor uw huid te kunnen zorgen. Uw nieuwe huidverzorgingsroutine zal op deze manier, in combinatie met de professionele behandelingen, bijdragen aan de beste resultaten voor uw huid. Wij raden aan:

Dermalogica Facial Exfoliating Cleanser (voor alle huidtypes)

Een milde exfoliërende reiniger die glycolzuur en glycerine bevat om de dode huidcellen te verwijderen, de poriën te reinigen, de huid te hydrateren en deze te verjongen.

Dermalogica Hydrator voor een vette/onzuivere huid

Met 24-uurs hydratatie kalmeert deze antibacteriële lotion de huid. De ontstekingsremmende eigenschappen verminderen de roodheid en bieden verlichting voor een uitgedroogde en strakke huid.

Dermalogica Serum tegen onzuiverheden

Dit serum vermindert bacteriën en ontstekingen, geeft de huid een lichte scrub, lost de olie en het vuil op dat in de poriën verstopt zat, vertraagt de olieproductie en verkleint de vergrote poriën.

Dermalogica SPF 50

De ultieme antioxiderende huidbescherming in een natuurlijke, ademende minerale formule die de huid zijdezacht laat aanvoelen met een satijnglans.

Dermalogica Pore Refining Lotion

Deze lotion is ideaal voor een acne gevoelige huid, vermindert puistjes en verbetert de textuur van de huid, waardoor deze er zichtbaar gladder uitziet en aanvoelt.

Uw behandelaar zal u adviseren over het juiste gebruik van de juiste producten op het juiste moment. 

Ernstige acne is een groot aantal puistjes en pukkels (huidknobbeltjes) op het gezicht en mogelijk de borstkas en rug. De knobbeltjes en cystes zijn pijnlijk en er is een risico op littekenvorming, dit maakt het essentieel om medisch advies te zoeken. Lees meer over acne littekenvorming.

Tijdens de tienerjaren en puberteit gebeurt het vaak dat de acne vanzelf wegtrekt en opklaart. Dit is minder vaak het geval bij acne wat voorkomt bij volwassenen. Acne is verschillend voor elk persoon en het is belangrijk om stil te staan bij het risico op littekenvorming, als dit een zorg is zoek dan altijd medisch advies.

Er zijn een aantal voedselkeuzes die gemaakt kunnen worden die vriendelijk zijn voor de huid, zoals: volkorengranen, peulvruchten, onbewerkt fruit zoals abrikozen, bosbessen, tomaten en rode druiven. Daarnaast onbewerkte groenten zoals wortelen, avocado, zoete aardappel, rode biet, spinazie en andere donkergroene bladgroenten, voedsel met het mineraal zink, vitamine A en E en antioxidanten. Ook quinoa, kalkoen, vis, havermelk en pompoenpitten zijn goed voor de huid.

Het is niet altijd mogelijk acne te voorkomen, maar de beste manier om het te proberen is om goed op uw huid te passen. Kijk kritisch naar uw huidverzorgingsritueel thuis en koop de juiste producten voor uw huidtype.

Acne littekens lijken permanent, maar er zijn verschillende bewezen behandelingen die effectief de aanwezigheid van acne littekens verminderen (zie ‘Behandelingen voor acne littekenvorming’ hierboven). De beste behandeling voor uw huid hangt natuurlijk af van het type littekenvorming dat u heeft. Een huidexpert zal uw acne littekens bekijken voordat u met enige behandeling begint en naar aanleiding hiervan zal deze het juiste behandelprogramma voor u opstellen.

Sommige acne littekens kunnen een rode, paarse of roze-achtige kleur hebben door een ophoping van melanine in de huid. Als het gebied op de huid rood, ontstoken en gezwollen is, dan is de acne vaak nog actief. Een huidexpert kan u adviseren over de verschillende effectieve behandelingen voor actieve acne, waarbij het risico op acne littekenvorming minimaal kan blijven.

Vaak klaren de rood- en bruinachtige acne onzuiverheden die achterblijven nadat de puistjes verdwijnen vanzelf op zonder enige noodzaak voor behandeling. Het aanraken en uitknijpen van de acne kan echter het risico op littekenvorming vergroten.

Sommige van de littekens kunnen over tijd genezen, afhankelijk van de hevigheid. Er zijn drie verschillende soorten littekens, icepick littekens (kleine puntvormige putjes in de huid), rolling littekens (oneven huid) en boxcar littekens (ronde of ovale littekens met scherpe verticale randjes, ‘kraters’ in de huid). Leer meer over onze behandeling van acne littekens. Bij SKIN Amsterdam werken we met het beste micronaald apparaat zodat we een effectieve acne behandeling van littekens kunnen aanbieden.