Acne Littekens Behandeling Amsterdam

Onze huidverbeterende gezichtsbehandelingen helpen u ongeacht uw leeftijd aan een gezonde stralende huid.

Het permanent verminderen of verwijderen van acne littekens onthult een gladde, gezonde huid. Het regelen van een consultatie is gemakkelijk, vraag een terugbelverzoek aan van een van onze vriendelijke huidspecialisten om meer te weten te komen.

Praat met onze acne experts

Wij begrijpen dat het erg pijnlijk kan zijn als u last heeft gehad van acne en dat het uw zelfvertrouwen en welzijn kan beïnvloeden. Wanneer de acne eenmaal verdwenen is kan het zijn dat er pigmentvlekken en littekens overblijven op de huid, dit komt voor bij ongeveer één op de vijf mensen. Gelukkig kunt u erop rekenen dat wij bij SKIN rhythm behandelingen hebben die u kunnen helpen uw zelfvertrouwen terug te krijgen en u een leven teruggeven waarbij u zich geen zorgen hoeft te maken over uw huid. Acne littekens kunnen effectief worden behandeld met een reeks innovatieve behandelingen die de littekens drastisch verminderen of volledig verwijderen. Onze gekwalificeerde dermatologische-acne specialisten zullen u een deskundig advies en ondersteuning bieden tijdens uw behandelprogramma. 

Een veelvoorkomende huidaandoening
Volgens het Nederlandse Huidfonds heeft 28% van de Nederlanders last van acne waarbij 95% van de mensen die last hebben van acne aangeeft dat het hun dagelijkse leven beïnvloedt.

Wat veroorzaakt de acne littekens?

Acne littekens kunnen ontstaan als een complicatie van acne. Elke vorm van een acne plek kan leiden tot littekens en deze littekens komen vaker voor wanneer er knobbeltjes en cysten aanwezig zijn. Littekenvorming ontstaat wanneer het lichaam ontzettend hard moet werken om de wonden, veroorzaakt door acne, te genezen. Dit leidt tot een overmaat van collageen ophoping in de huid. Doordat de collageen permanent op een plek blijft veroorzaakt deze de acne littekens. 

Kunnen acne littekens genezen?

Er zijn verschillende soorten van littekenvorming bij acne, icepick littekens (kleine puntvormige putjes in de huid), rolling littekens (oneven huid) en boxcar littekens (ronde of ovale littekens met scherpe verticale randjes, ‘kraters’ in de huid). Sommige van de littekens kunnen na een tijd genezen, afhankelijk van de hevigheid, maar andere littekens kunnen hardnekkiger zijn. Ook komen er vaker donkere plekken op de huid (vaak rood-, bruin- of paarsachtig) voor, deze worden echter niet genoemd als acne littekens. Dit is namelijk post-inflammatoire hyperpigmentatie en makkelijker te behandelen dan diepe littekens, soms geneest dit ook vanzelf na een tijd. Andere acne littekens kunnen permanent zijn wanneer ze niet behandeld worden. Littekenvorming wordt ook versterkt als er wordt geplukt aan de plekken (zoals pulken of uitknijpen), dus het is belangrijk om dit te voorkomen. 

Hoe lang duurt het voor acne littekens om te verdwijnen?

Om dit te bepalen is het belangrijk om eerst duidelijk te hebben welk type van littekens aanwezig is, dit wordt bepaald in de eerste consultatie. Het is essentieel om te wachten tot de huid vrijwel helemaal schoon is van acne voor de behandeling begint. Een voorbeeld van de tijd die het duurt tot resultaat zichtbaar is; veel van onze cliënten zien goede resultaten bij een microneedling behandeling, hierbij worden drie kuren gedaan om de vier weken, dus het kan minimaal 3 maanden duren voor er een substantieel resultaat zichtbaar is. Bij laser resurfacing ervaren cliënten al geweldige resultaten na één behandeling.

Wat voel ik tijdens mijn acne litteken behandeling?

De meeste microneedling behandelingen worden als licht ongemakkelijk omschreven, maar een verdovende crème kan gebruikt worden tijdens de behandeling als dit nodig is. 

Werkt een acne litteken behandeling ook voor mij?

De behandelingen die wij aanbieden tegen acne littekens zijn effectief voor de meeste mensen. Als er enige problemen zijn waardoor de behandeling niet kan worden uitgevoerd dan zal uw behandelaar dit met u bespreken tijdens de eerste consultatie. 

Hoe lang blijf ik resultaat zien?

In de meeste gevallen zijn de resultaten permanent. Wanneer u weer acne krijg na de behandelingen is er echter een risico dat er nieuwe littekenvorming ontstaat en dat er verdere behandelingen nodig zijn.

Ik heb nog steeds last van acne, kan ik beginnen met de acne litteken behandeling?

Nee, helaas moet u wachten met de behandeling tot de huid relatief schoon en helder is. Anders kan enige behandeling uw acne irriteren en dit kan pijnlijk en sensitief zijn. 

  • Super fijne behandeling bij Lotte die super goede uitleg en tips heeft gegeven die ik zeker in mijn dagelijkse routine wil gaan toepassen. De behandeling zelf was ook erg fijn. Lotte nam erg de tijd en heeft veel producten gebruikt, die aangepast waren op wat mijn huid nodig heeft. Super lieve en goede specialist!
  • Echt een aanrader! Ik kwam bij Skin Amsterdam binnen met een zeer onrustige acné huid. Al binnen 4 super fijne micro behandelingen door mede-eigenaresse Winke is mijn huid en gehele uitstraling nu compleet veranderd. Ontzettend blij dat ik deze praktijk heb gevonden. Alle ontstekingen zijn weg, het ademt weer en heb eindelijk een gezonde glow die ik gemist had. Heel ontspannen gezellige sfeer en muziek, kom er altijd tot rust. Het professioneel advies is top en de koreaanse gezichts producten die ze verkopen werken erg goed. Hidden gem!
  • Heel blij met de resultaten van drie microneedling behandelingen. Ik werd goed geholpen door Nadine en ze stelde mij op mijn gemak. Ik raad deze salon ook aan bij mijn vrienden en kom zelf zeker terug.
  • Een fijne gezichtsbehandeling gehad van Nadine en veel geleerd over huidverzorging.
  • Goede voorlichting, professionele organisatie en fijne behandeling