Cellulite Behandeling Amsterdam

Cellulite Behandeling met Cryoskin, een exclusieve behandeling bij SKIN Rhythm in Amsterdam.

Snelle feiten over cellulite 

 • Cellulite treft meestal de billen en de dijen, maar kan ook op andere gebieden voorkomen.
 • Tussen 80 en 90 procent van de vrouwen heeft of zal last krijgen van cellulite.
 • Cellulite wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd, vanwege de textuur.
 • Een vetarm dieet, stoppen met roken en een actieve levensstijl zijn allemaal factoren die het voorkomen van cellulite kunnen verminderen.
 • Cryo is een bewezen behandeling die effectief werkt tegen cellulite.

Wat is cellulite?

Cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd, is een term voor de vorming van knobbeltjes en kuiltjes in de huid.

Cellulite kan zowel mannen als vrouwen treffen, maar komt vaker voor bij vrouwen vanwege de verschillende verdeling van vet, spieren en bindweefsel. Tussen 80 en 90 procent van de vrouwen kan op een bepaald moment in hun leven last krijgen van cellulite.

Graden van cellulite

Een onderzoek, gepubliceerd in 2009, heeft een schaal gecreëerd waarop de ernst van de cellulite gerangschikt wordt aan de hand van drie graden: 

Graad 1, of mild: Er is een sinaasappelschil-achtig uiterlijk op de huid, met tussen de 1 en 4 oppervlakkige depressies in de huid en een licht gedrapeerd of slap uiterlijk van de huid.

Graad 2, of matig: er zijn tussen de vijf en negen middelhoge depressies, een soort kwark-achtige uitstraling en de huid ziet er matig gedrapeerd uit.

Graad 3, of ernstig: Er is een matras-uiterlijk, met 10 of meer diepe depressies, en de huid is ernstig gedrapeerd.

Oorzaken

De exacte oorzaak van cellulite is onbekend, maar het lijkt het resultaat te zijn van een interactie tussen het bindweefsel in de dermatologische laag boven de oppervlakte van de huid en de laag vet daar net onder.
Bij vrouwen zijn de vetcellen en het bindweefsel in deze laag verticaal gerangschikt.
Wanneer de vetcellen uitsteken in de huidlaag lijkt dit op cellulite.
Bij mannen heeft het bindweefsel een kriskras structuur, wat kan verklaren waarom er bij hen minder kans is op cellulite dan bij vrouwen.
Er zijn ook andere factoren die verband lijken te houden met de kans op cellulite. 

Hormonale factoren en leeftijd

Hormonen spelen waarschijnlijk een belangrijke rol bij de ontwikkeling van cellulite. Oestrogeen, insuline, noradrenaline, schildklierhormonen en prolactine maken deel uit van het productieproces van cellulite. Een theorie is dat wanneer het oestrogeen bij vrouwen afneemt, rond het naderen van de menopauze, de bloedstroom naar het bindweefsel onder de huid ook afneemt. Een lagere bloedcirculatie betekent minder zuurstof in het gebied, wat resulteert in een lagere productie van collageen. Vetcellen worden ook groter wanneer de oestrogeenspiegels dalen. Deze factoren zorgen ervoor dat de vetophopingen beter zichtbaar worden. Omdat het vet onder de huid door het verzwakte bindweefsel naar buiten steekt, ontstaat het bekende kuiltjeseffect. Leeftijd zorgt er ook voor dat de huid minder elastisch is, dunner wordt en sneller gaat hangen. Dit vergroot de kans op het ontstaan van cellulite.

Behandeling en het verwijderen van cellulite

Er zijn verschillende therapieën voorgesteld om cellulite te verwijderen, maar tot nu toe is nog geen van deze behandelingen bevestigd door wetenschappelijk onderzoek.
De American Academy of Dermatology (AAD) heeft echter wel een aantal technieken besproken die succesvol kunnen zijn bij het verminderen van cellulite door de banden van bindweefsel onder het huidoppervlak open te breken.

 • Een subcisie-behandeling houdt in dat een dermatoloog met een naald onder de huid steekt om de bindweefselbanden te verbreken. De resultaten van deze behandeling kunnen volgens het AAD twee jaar of langer duren.
 • Laser-geassisteerde liposuctie verwijdert kleine hoeveelheden vet, maar kan de kuiltjes juist verergeren. Onderzoek heeft nog niet aangetoond dat deze behandeling werkt om cellulite te verminderen.
 • Cryotherapie activeert de productie van collageen in de huid, waardoor verbroken verbindingen in de huid worden hersteld – hierdoor kan cellulite worden verminderd! Cryotherapie activeert daarnaast de productie van collageen door het hele lichaam.

Medicijnen en crèmes

Sommige medicijnen en crèmes worden voorgesteld als behandeling tegen cellulite, omdat ze inwerken op het vetweefsel.
Cafeïne droogt cellen uit, waardoor ze minder zichtbaar worden. Dit moet dagelijks worden aangebracht. Er zijn verschillende cafeïnecrèmes voor cellulite beschikbaar online.

Retinol, of vitamine A, kan het verschijnen van cellulite verminderen door de huid dikker te maken. Er is minimaal 6 maanden gebruik nodig om resultaten te zien. Het is belangrijk om eerst een kleine plaatselijke test (een patchtest) te proberen, omdat sommige mensen nadelige effecten hebben ervaren bij gebruik van deze behandeling, zoals hartkloppingen. Retinol-behandelingen zijn ook online beschikbaar. 

 • Ik heb verschillende gezichtsbehandelingen gehad zowel bij Winke als Nadine en ik loop altijd met een stralende huid de deur uit. Beiden zijn super professioneel, er heerst een fijne sfeer, de Dermalogica producten waar ze mee werken zijn erg fijn en de cryo facial is ook echt een aanrader! Je huid ziet er meteen goed doorbloed en strakker uit. Ik ben inmiddels vaste klant. 🙂
 • Op 1 oktober had ik een afspraak met Nadine staan. Bedankt voor de fijne behandeling en goede uitleg. Ik heb heerlijk genoten van mijn behandeling. Mijn huid voelt mega schoon en zacht aan. ik heb een heerlijke uurtje kunnen ontspannen. Nadine is een schat van een vrouw en voelde mij super op mijn gemak. Bedankt! Ik kijk uit naar onze volgende afspraak die over 6 weken ingepland staat.
 • Wat een heerlijke behandeling van 75 minuten door Nadine! Ben meteen gaan kijken naar welke andere mogelijkheden ze nog hebben. Ik kom zeker terug! Update: dinsdag alweer voor de tweede keer een cryoslimming behandeling gehad zowel bij Winke als bij Nadine! Beiden heel professioneel en klantvriendelijk! Nog zeker drie behandelingen te gaan, aanrader!
 • Keer op keer krijg ik een fijne professionele behandeling en de juiste adviezen. Het is prettig als iemand met je meedenkt en daarvoor ook hele fijne producten gebruikt. Daarnaast is de Cryo behandeling erg aan te raden, voor een versterkte kalme huid. Ik zou het aan iedereen aanbevelen.
 • Vandaag een facial gehad bij Nadine. Super ontspannen en er wordt gebruik gemaakt van heerlijke producten. Mijn huid voelt schoon en zacht aan. Absoluut voor herhaling vatbaar!