Doffe huid behandeling Amsterdam

Onze huidverbeterende gezichtsbehandelingen helpen u ongeacht uw leeftijd aan een gezonde stralende huid.

Doffe huid: oorzaken, symptomen en behandelingen

De term ‘doffe huid’ of ‘matte huid’ verwijst meestal naar een vermoeid ogende, droge huid die zijn natuurlijke glans heeft verloren en er grauw uitziet. Pigmentatie en rimpels veroorzaakt door schade van de zon kunnen dit effect hebben, waardoor de huid haar elasticiteit en volheid verliest. Een uitgedroogde huid, net als donkere kringen, draadaders en ouderdomsvlekken, kan er dof uitzien.

Wat veroorzaakt een doffe huid?

Afgezien van het natuurlijke verouderingsproces kunnen andere factoren, zoals blootstelling aan de zon en bepaalde levensstijlkeuzes, zoals roken en slechte voeding, leiden tot een vermoeid ogende doffe huid. 

Behandelingen voor doffe huid

Natuurlijke remedies

Ervoor zorgen dat uw huid goed gehydrateerd, gereinigd en geëxfolieerd is, is essentieel om een ​​doffe huid op afstand te houden. Als u op zoek bent naar natuurlijke remedies om dit te bereiken, probeer dan het volgende:

 • Zorg voor voldoende slaap
 • Drink acht glazen water per dag      
 • Rook niet      
 • Bescherm uw huid tegen blootstelling aan de zon      
 • Eet een dieet dat rijk is aan fruit, groenten, noten en zaden      
 • Dagelijks hydrateren met een natuurlijke olie, zoals kokosolie      
 • Scrub twee keer per week met een zelfgemaakte suikerscrub, gemaakt met twee delen kokosolie op één deel suiker      
 • Bespat uw gezicht met koud water met een beetje toegevoegd citroensap om het op te fleuren en op te frissen      

Huid peels (Skin Peels)

Er zijn een aantal huid peels die zijn ontworpen om een ​​doffe huid op te fleuren en op te frissen. De behandeling omvat het aanbrengen van een niet-giftige chemische stof op het huidoppervlak om cel vernieuwing en schilfering te stimuleren. Als dode huidcellen worden verwijderd, ziet de huid er helderder en stralender uit.

Microneedling

Microneedling gebruikt kleine naalden om kleine gaatjes in de huid te veroorzaken. Deze kleine contactpunten stimuleren het lichaam om een ​​wondgenezing te creëren en de huidcellen te vernieuwen. Terwijl uw huid herstelt, wordt de productie van collageen en elastine geactiveerd, wat een bijna onmiddellijk voller effect geeft. De huid ziet er helderder en jonger uit.

Hoe kan ik een doffe huid weer kleur geven?

Hoewel er niet echt één enkele oorzaak is voor een doffe huid, kan deze worden verminderd door een dagelijkse huidverzorging toe te passen en professionele huidbehandelingen te introduceren. De beste gezichtscrèmes voor een doffe huid zijn crèmes die ingrediënten bevatten die bedoeld zijn om de teint te verhelderen en de glans te verbeteren. Het toevoegen van een serum en exfoliator aan uw huidverzorgingsroutine is een goed begin. Let op deze ingrediënten: retinol, glycolzuur, vitamine C, alpha-hydroxycarbonzuur (AHA’s), hyaluronzuur.

Waarom ziet mijn huid er zo grauw uit?

Meestal zijn de oorzaken van een doffe of grauwe huid oppervlakkig (vermoeidheid, droge huid, pigmentvlekken) en kunnen ze plaatselijk worden behandeld. Als uw huid erg grauw of grijzig-blauw van kleur is en u zich niet lekker voelt, kan de oorzaak van uw doffe teint medisch zijn. Als u denkt dat dit het geval is, dient u onmiddellijk medisch advies te zoeken.

 • Superfijne behandeling gehad bij Nadine! Ik werd telkens warm ontvangen, kreeg een uiterst professionele verzorging en altijd een fijne babbel. Kortom: een dikke aanrader!
 • Hele fijne kennismakingsbehandeling gehad. Goede intake, fijne uitleg en heerlijk ontspannen behandeld.
 • De behandeling met cryoslim werkt echt en je wordt heel lief en empathisch behandeld. Betaalbare salon in vergelijking met andere en je voelt je er gelijk thuis.
 • Wat een fijne ervaring zeg! Ik kwam op aanraden van mijn zus langs voor een huidverbeteringsbehandeling en die doet zijn naam alle eer aan. Ik heb veel last van een droge/schilferige huid en Nadine paste de gebruikte producten daarop aan. Ik heb niet één enkele keer een trekkerig gevoel gehad, zowel tijdens als na de behandeling. Sinds ik met Nadine’s adviezen en de producten aan de slag ben gegaan, ziet mijn huid er al stukken beter uit en voelt ook beter. Dit had ik eerder moeten doen. Daarnaast is Nadine ontzettend vriendelijk en kundig. Door de gezellige atmosfeer vliegt de tijd voorbij en voel je je meteen op je gemak. Aanrader! Bedankt Nadine en tot de volgende afspraak!
 • Super fijne gezichtsbehandeling gehad bij Ema. Vanuit Rotterdam hier naartoe gekomen en was zeker de moeite waard. Mooie producten met heerlijke geurtjes. Een echte aanrader!