Doffe huid behandeling Amsterdam

Onze huidverbeterende gezichtsbehandelingen helpen u ongeacht uw leeftijd aan een gezonde stralende huid.

Doffe huid: oorzaken, symptomen en behandelingen

De term ‘doffe huid’ of ‘matte huid’ verwijst meestal naar een vermoeid ogende, droge huid die zijn natuurlijke glans heeft verloren en er grauw uitziet. Pigmentatie en rimpels veroorzaakt door schade van de zon kunnen dit effect hebben, waardoor de huid haar elasticiteit en volheid verliest. Een uitgedroogde huid, net als donkere kringen, draadaders en ouderdomsvlekken, kan er dof uitzien.

Wat veroorzaakt een doffe huid?

Afgezien van het natuurlijke verouderingsproces kunnen andere factoren, zoals blootstelling aan de zon en bepaalde levensstijlkeuzes, zoals roken en slechte voeding, leiden tot een vermoeid ogende doffe huid. 

Behandelingen voor doffe huid

Natuurlijke remedies

Ervoor zorgen dat uw huid goed gehydrateerd, gereinigd en geëxfolieerd is, is essentieel om een ​​doffe huid op afstand te houden. Als u op zoek bent naar natuurlijke remedies om dit te bereiken, probeer dan het volgende:

 • Zorg voor voldoende slaap
 • Drink acht glazen water per dag      
 • Rook niet      
 • Bescherm uw huid tegen blootstelling aan de zon      
 • Eet een dieet dat rijk is aan fruit, groenten, noten en zaden      
 • Dagelijks hydrateren met een natuurlijke olie, zoals kokosolie      
 • Scrub twee keer per week met een zelfgemaakte suikerscrub, gemaakt met twee delen kokosolie op één deel suiker      
 • Bespat uw gezicht met koud water met een beetje toegevoegd citroensap om het op te fleuren en op te frissen      

Huid peels (Skin Peels)

Er zijn een aantal huid peels die zijn ontworpen om een ​​doffe huid op te fleuren en op te frissen. De behandeling omvat het aanbrengen van een niet-giftige chemische stof op het huidoppervlak om cel vernieuwing en schilfering te stimuleren. Als dode huidcellen worden verwijderd, ziet de huid er helderder en stralender uit.

Microneedling

Microneedling gebruikt kleine naalden om kleine gaatjes in de huid te veroorzaken. Deze kleine contactpunten stimuleren het lichaam om een ​​wondgenezing te creëren en de huidcellen te vernieuwen. Terwijl uw huid herstelt, wordt de productie van collageen en elastine geactiveerd, wat een bijna onmiddellijk voller effect geeft. De huid ziet er helderder en jonger uit.

Hoe kan ik een doffe huid weer kleur geven?

Hoewel er niet echt één enkele oorzaak is voor een doffe huid, kan deze worden verminderd door een dagelijkse huidverzorging toe te passen en professionele huidbehandelingen te introduceren. De beste gezichtscrèmes voor een doffe huid zijn crèmes die ingrediënten bevatten die bedoeld zijn om de teint te verhelderen en de glans te verbeteren. Het toevoegen van een serum en exfoliator aan uw huidverzorgingsroutine is een goed begin. Let op deze ingrediënten: retinol, glycolzuur, vitamine C, alpha-hydroxycarbonzuur (AHA’s), hyaluronzuur.

Waarom ziet mijn huid er zo grauw uit?

Meestal zijn de oorzaken van een doffe of grauwe huid oppervlakkig (vermoeidheid, droge huid, pigmentvlekken) en kunnen ze plaatselijk worden behandeld. Als uw huid erg grauw of grijzig-blauw van kleur is en u zich niet lekker voelt, kan de oorzaak van uw doffe teint medisch zijn. Als u denkt dat dit het geval is, dient u onmiddellijk medisch advies te zoeken.

 • Afgelopen zaterdag op afspraak geweest bij SKIN. Nette en hygiënische salon. De specialist was vriendelijk en had duidelijk verstand van zaken. Ik ben goed geholpen en kom zeker weer terug, dus zeker een aanrader!
 • Een Advanced Skin Facial treatment bij Winke gehad. Ik werd er fijn ontvangen met een korte intro, omdat ik momenteel zwanger ben werden er een aantal dingen van de lijst geschrapt. Hiervoor in de plaats een infrarood therapie gehad, kortom veel aandacht en liefde voor klanten. De fijne producten en uitleg bij elke stap zorgden voor een aangenaam gevoel. Ik ben blij en kom hier zeker weer langs!
 • Ik was hier samen met mijn broertje voor een Pro Skin 75 behandeling. We werden netjes ontvangen en te woord gestaan bij binnenkomst. Korte introductie met wat verdere uitleg betreft de gekozen behandeling. Heel kundig en vriendelijk, ook tijdens de behandeling. Voelde mij echt op mijn gemak. Goed advies achteraf gekregen en wat samples om mij te laten introduceren met de lijnen die ze hebben. Complimenten voor beide dames Lotte & Nadine! Je zult mij zeker nog terug zien. 🙂
 • Echt een aanrader! Ik kwam bij Skin Amsterdam binnen met een zeer onrustige acné huid. Al binnen 4 super fijne micro behandelingen door mede-eigenaresse Winke is mijn huid en gehele uitstraling nu compleet veranderd. Ontzettend blij dat ik deze praktijk heb gevonden. Alle ontstekingen zijn weg, het ademt weer en heb eindelijk een gezonde glow die ik gemist had. Heel ontspannen gezellige sfeer en muziek, kom er altijd tot rust. Het professioneel advies is top en de koreaanse gezichts producten die ze verkopen werken erg goed. Hidden gem!