Doffe huid behandeling Amsterdam

Onze huidverbeterende gezichtsbehandelingen helpen u ongeacht uw leeftijd aan een gezonde stralende huid.

Doffe huid: oorzaken, symptomen en behandelingen

De term ‘doffe huid’ of ‘matte huid’ verwijst meestal naar een vermoeid ogende, droge huid die zijn natuurlijke glans heeft verloren en er grauw uitziet. Pigmentatie en rimpels veroorzaakt door schade van de zon kunnen dit effect hebben, waardoor de huid haar elasticiteit en volheid verliest. Een uitgedroogde huid, net als donkere kringen, draadaders en ouderdomsvlekken, kan er dof uitzien.

Wat veroorzaakt een doffe huid?

Afgezien van het natuurlijke verouderingsproces kunnen andere factoren, zoals blootstelling aan de zon en bepaalde levensstijlkeuzes, zoals roken en slechte voeding, leiden tot een vermoeid ogende doffe huid. 

Behandelingen voor doffe huid

Natuurlijke remedies

Ervoor zorgen dat uw huid goed gehydrateerd, gereinigd en geëxfolieerd is, is essentieel om een ​​doffe huid op afstand te houden. Als u op zoek bent naar natuurlijke remedies om dit te bereiken, probeer dan het volgende:

 • Zorg voor voldoende slaap
 • Drink acht glazen water per dag      
 • Rook niet      
 • Bescherm uw huid tegen blootstelling aan de zon      
 • Eet een dieet dat rijk is aan fruit, groenten, noten en zaden      
 • Dagelijks hydrateren met een natuurlijke olie, zoals kokosolie      
 • Scrub twee keer per week met een zelfgemaakte suikerscrub, gemaakt met twee delen kokosolie op één deel suiker      
 • Bespat uw gezicht met koud water met een beetje toegevoegd citroensap om het op te fleuren en op te frissen      

Huid peels (Skin Peels)

Er zijn een aantal huid peels die zijn ontworpen om een ​​doffe huid op te fleuren en op te frissen. De behandeling omvat het aanbrengen van een niet-giftige chemische stof op het huidoppervlak om cel vernieuwing en schilfering te stimuleren. Als dode huidcellen worden verwijderd, ziet de huid er helderder en stralender uit.

Microneedling

Microneedling gebruikt kleine naalden om kleine gaatjes in de huid te veroorzaken. Deze kleine contactpunten stimuleren het lichaam om een ​​wondgenezing te creëren en de huidcellen te vernieuwen. Terwijl uw huid herstelt, wordt de productie van collageen en elastine geactiveerd, wat een bijna onmiddellijk voller effect geeft. De huid ziet er helderder en jonger uit.

Hoe kan ik een doffe huid weer kleur geven?

Hoewel er niet echt één enkele oorzaak is voor een doffe huid, kan deze worden verminderd door een dagelijkse huidverzorging toe te passen en professionele huidbehandelingen te introduceren. De beste gezichtscrèmes voor een doffe huid zijn crèmes die ingrediënten bevatten die bedoeld zijn om de teint te verhelderen en de glans te verbeteren. Het toevoegen van een serum en exfoliator aan uw huidverzorgingsroutine is een goed begin. Let op deze ingrediënten: retinol, glycolzuur, vitamine C, alpha-hydroxycarbonzuur (AHA’s), hyaluronzuur.

Waarom ziet mijn huid er zo grauw uit?

Meestal zijn de oorzaken van een doffe of grauwe huid oppervlakkig (vermoeidheid, droge huid, pigmentvlekken) en kunnen ze plaatselijk worden behandeld. Als uw huid erg grauw of grijzig-blauw van kleur is en u zich niet lekker voelt, kan de oorzaak van uw doffe teint medisch zijn. Als u denkt dat dit het geval is, dient u onmiddellijk medisch advies te zoeken.

 • De eerste keer een Cryo behandeling gekregen in de prachtige salon van SKIN. Dat was heel prettig. Nadine is erg aardig, zeer professioneel en ik zie uit naar de volgende keer!
 • Hele fijne CryoSkin behandeling gehad van Nadine! Goede uitleg en heel blij met het resultaat. Ik kijk uit naar mijn volgende afspraak!
 • Heerlijke behandeling gehad door een.zeer ervaren schoonheidsspecialiste. Super fijn!
 • Een hele fijne salon op een prachtige locatie. Zeer proffesioneel en ervaren behandelaars. Ik heb genoten en kom graag terug.
 • Ik heb mijn gezichtsbehandeling bij deze salon ervaren als een van de betere. Tijdens mijn kennismakingsbehandeling werd er vooraf de tijd genomen om mijn routine en huid te bespreken, waarna de behandeling werd aangepast aan mijn behoefte. Oog voor wensen van de klant, goede hygiëne, fijne producten, prettige sfeer. Kortom, ik ga vaker terug komen.