Een Nieuw Licht op Huidverbetering: Ervaar IPL bij SKIN Amsterdam

Ontdek de Kracht van Licht: IPL-Behandeling

Een van onze meest populaire en effectieve behandelingen is de Intense Pulsed Light (IPL) therapie, een revolutionaire aanpak om een breed scala aan huidindicaties aan te pakken, van pigmentatie tot haarverwijdering.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Bij IPL gebruiken we hoogintensief licht om diep in de huid te dringen zonder de opperhuid te beschadigen. Afhankelijk van je specifieke behoefte, wordt het apparaat ingesteld om de juiste golflengte uit te zenden. De behandeling begint met het aanbrengen van een koele gel op het te behandelen gebied, waarna het IPL-apparaat wordt gebruikt om lichtpulsen af te geven. De sessie duurt ongeveer 15 tot 30 minuten, afhankelijk van het te behandelen gebied.

Welk effect kun je verwachten?

Na de behandeling kun je verwachten dat pigmentvlekken en fijne lijntjes minder zichtbaar worden, met een algeheel helderder en egaler huidbeeld als resultaat. In het begin kunnen de vlekjes er tijdelijk iets donkerder uitzien, wat een normaal deel van het genezingsproces is. Voor het beste resultaat zijn meerdere sessies nodig, waarbij elke behandeling de huid verder verbetert.

 • Afgelopen zaterdag op afspraak geweest bij SKIN. Nette en hygiënische salon. De specialist was vriendelijk en had duidelijk verstand van zaken. Ik ben goed geholpen en kom zeker weer terug, dus zeker een aanrader!
 • Een Advanced Skin Facial treatment bij Winke gehad. Ik werd er fijn ontvangen met een korte intro, omdat ik momenteel zwanger ben werden er een aantal dingen van de lijst geschrapt. Hiervoor in de plaats een infrarood therapie gehad, kortom veel aandacht en liefde voor klanten. De fijne producten en uitleg bij elke stap zorgden voor een aangenaam gevoel. Ik ben blij en kom hier zeker weer langs!
 • Ik was hier samen met mijn broertje voor een Pro Skin 75 behandeling. We werden netjes ontvangen en te woord gestaan bij binnenkomst. Korte introductie met wat verdere uitleg betreft de gekozen behandeling. Heel kundig en vriendelijk, ook tijdens de behandeling. Voelde mij echt op mijn gemak. Goed advies achteraf gekregen en wat samples om mij te laten introduceren met de lijnen die ze hebben. Complimenten voor beide dames Lotte & Nadine! Je zult mij zeker nog terug zien. 🙂
 • Echt een aanrader! Ik kwam bij Skin Amsterdam binnen met een zeer onrustige acné huid. Al binnen 4 super fijne micro behandelingen door mede-eigenaresse Winke is mijn huid en gehele uitstraling nu compleet veranderd. Ontzettend blij dat ik deze praktijk heb gevonden. Alle ontstekingen zijn weg, het ademt weer en heb eindelijk een gezonde glow die ik gemist had. Heel ontspannen gezellige sfeer en muziek, kom er altijd tot rust. Het professioneel advies is top en de koreaanse gezichts producten die ze verkopen werken erg goed. Hidden gem!

Wat is Huidverbetering met IPL?

IPL (Intense Gepulseerd Licht) huidverjonging is een geavanceerde behandelmethode die een breed scala aan huidproblemen effectief aanpakt, waardoor je huid er jeugdiger en frisser uitziet. Deze techniek maakt gebruik van krachtige lichtpulsen om de huid diep te behandelen zonder de oppervlakte te beschadigen. Het is een niet-invasieve, zachte benadering die geen pijn veroorzaakt en weinig tot geen hersteltijd vereist.

De veelzijdigheid van IPL maakt het een uitstekende keuze voor het behandelen van diverse huidproblemen, waaronder:

 • Actieve acne en littekens als gevolg van acne
 • Hyperpigmentatie en ongelijkmatige huidtinten
 • Gesprongen bloedvaatjes en spider veins
 • Bruine vlekken, levervlekken en ouderdomsvlekken
 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Sproeten en andere vormen van zonneschade
 • Rosacea en roodheid
 • Donkere vlekken veroorzaakt door hormonale veranderingen

IPL-behandeling stimuleert ook de productie van collageen, waardoor je huid na verloop van tijd strakker en soepeler wordt.

Bij SKIN Amsterdam beginnen we je behandeltraject altijd met een persoonlijke huidanalyse en een uitgebreid consult. Tijdens dit consult bespreken we je huidproblemen en -doelen, en stellen we vast of IPL de beste behandelingsoptie voor jou is. Ons doel is om een op maat gemaakt behandelplan op te stellen dat niet alleen je huidproblemen aanpakt, maar je ook helpt om je huid in topconditie te brengen en te houden.

Maak vandaag nog de stap naar een stralendere, gezondere huid met een persoonlijk consult bij SKIN Amsterdam. Ontdek hoe onze IPL-behandelingen jou kan helpen om het beste uit je huid te halen.

De geavanceerde technologie van IPL stelt ons in staat om behandelingen aan te passen aan de individuele huidtinten en -condities van onze cliënten, waardoor het volkomen veilig en effectief is voor alle huidtypes.

Sterker nog, een van de voornaamste voordelen van IPL is dat het de gevoeligheid van de huid kan verminderen. Zoals bij al onze behandelingen, krijg je vooraf een volledig consult met je deskundige behandelaar om je begrip van de behandeling te ontwikkelen en eventuele vragen die je hebt te beantwoorden, voordat we het perfecte regime voor jou creëren.

IPL lijkt op laserbehandeling. Het verschil zit hem in het feit dat een laser één golflengte licht op je huid richt, terwijl IPL veel verschillende golflengtes over een groter gebied afgeeft en minder gefocust is dan laser.
Voordelen:

 • Het werkt goed om lijntjes en vlekjes te vervagen.
 • Snelle sessies.
 • De bovenste huidlaag wordt niet aangetast, dus minder bijwerkingen dan andere methoden.
 • Geen hersteltijd en snel herstel.

Nadelen:

 • Er kunnen meerdere behandelingen nodig zijn om de gewenste resultaten te bereiken.
 • IPL werkt niet goed op zeer donkere huidtinten.
 • Omdat IPL meerdere golflengtes gebruikt, kan het minder doelgericht zijn in vergelijking met behandelingen die één specifieke golflengte gebruiken, wat bij sommige huidcondities minder effectief kan zijn.
 • Directe blootstelling aan de zon wordt afgeraden vlak voor en na de behandeling om het risico op huidreacties te minimaliseren.
IPL is een lichttherapiebehandeling die gebruikmaakt van golflengtes om oxyhemoglobine, dat in het bloed wordt gevonden en de roodheid veroorzaakt, te absorberen. De warmte van de IPL helpt de haarvaatjes die de rosacea veroorzaken te vernietigen. Deze behandelmethode kan dus effectief zijn in het verminderen van de zichtbaarheid van rosacea door de onderliggende bloedvaatjes aan te pakken die bijdragen aan de roodheid en ontsteking van de huid. Het is echter belangrijk om te onthouden dat rosacea een chronische huidaandoening is, en hoewel IPL-behandelingen symptomen kunnen verminderen, is het geen definitieve genezing. Periodiek onderhoudsbehandelingen zijn vereist om resultaten te behouden.
Bruine vlekken die behandeld zijn, worden typisch donkerder in de 24 uur na de behandeling en vervagen daarna langzaam weg gedurende de volgende 7 tot 14 dagen. Het is belangrijk om te weten dat het volledige effect van de behandeling en het vervagen van de vlekken afhankelijk kan zijn van verschillende factoren, zoals de diepte van de pigmentatie, het aantal uitgevoerde behandelingen en de individuele reactie van de huid op de IPL-therapie. In sommige gevallen kan het nodig zijn om meerdere behandelingen te ondergaan om de gewenste resultaten te bereiken. Het is essentieel om de huid goed te verzorgen na de behandeling, zoals het vermijden van direct zonlicht en het gebruik van een hoge SPF, om het genezingsproces te ondersteunen en hyperpigmentatie te voorkomen.
Pigment in je huidcellen absorbeert lichtenergie en zet deze om in warmte. De warmte vernietigt het pigment en zuivert zo de huid. Het pigment wordt vervolgens op natuurlijke wijze afgebroken en verwerkt door het lichaam voordat het wordt geëlimineerd.

Aanvulling: Naast het aanpakken van pigmentatie, stimuleert de warmte die door de IPL-behandeling wordt gegenereerd ook de productie van collageen en elastine in de huid. Dit helpt bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en verbetert de algehele huidtextuur, waardoor je huid er jonger en stralender uitziet. IPL is effectief bij het behandelen van een scala aan huidproblemen, waaronder rosacea, zonneschade, en bepaalde soorten acnelittekens. Het is een veelzijdige behandeling die zowel de teint als de textuur van de huid kan verbeteren, met minimale downtime en hersteltijd.

Resultaten zijn direct zichtbaar, maar afhankelijk van je individuele behoeften kan een reeks behandelingen worden aanbevolen voor optimale resultaten.

Aanvulling: Over het algemeen verbetert de conditie van de huid geleidelijk na elke IPL-sessie, met de meest opvallende resultaten vaak na een volledige behandelreeks. Het kan enkele weken duren voordat de uiteindelijke effecten van de behandeling volledig zichtbaar zijn, omdat de huid tijd nodig heeft om zich te herstellen en het proces van celvernieuwing en pigmentverwijdering plaatsvindt. Voor de beste uitkomst wordt meestal een serie van 3 tot 5 behandelingen geadviseerd, met tussenpozen van 4 tot 6 weken. Gedurende deze tijd is het belangrijk om de huid goed te verzorgen, waaronder bescherming tegen de zon, om de positieve effecten van de IPL-behandeling te ondersteunen en te behouden.

Voordat je IPL-behandeling plaatsvindt, zal je behandelaar je huid onderzoeken en je laten weten wat je kunt verwachten. Laat hen weten of je huidaandoeningen hebt die het genezingsproces kunnen beïnvloeden, zoals acne of eczeem. Ze kunnen je vragen om bepaalde activiteiten, medicijnen of producten te vermijden, waaronder: direct zonlicht, zonnebanken, waxen, chemische peelings, collageeninjecties, medicijnen die het risico op bloeden verhogen, zoals aspirine (Ecotrin) of ibuprofen (Advil), crèmes/producten die vitamine A bevatten, zoals RetinA, of glycolzuur.

Aanvulling: Het is ook aan te raden om minstens twee weken voor de behandeling blootstelling aan de zon te minimaliseren en een hoge SPF-zonbescherming te gebruiken om je huid te beschermen. Dit vermindert het risico op bijwerkingen en zorgt voor een veiliger en effectiever behandelresultaat. Daarnaast kan het nuttig zijn om de huid gehydrateerd te houden en te zorgen voor een goede algehele conditie van de huid voorafgaand aan de behandeling. Drink voldoende water en volg een gezonde levensstijl om je huid in optimale staat te brengen voor je IPL-sessie.