De Microneedling kliniek in Amsterdam die je kunt vertrouwen

Wat is microneedling?

Microneedling (ook wel bekend als skin needling of collageen inductietherapie) is een behandeling die gebruik maakt van kleine naaldjes die kleine prikjes geven in de oppervlakte van de huid. Deze kleine gaatjes zorgen ervoor dat het lichaam een genezingsproces in werking zet en de huidcellen begint te vernieuwen. Terwijl de huid zichzelf repareert, wordt de productie van collageen en elastine in werking gezet en de lijntjes en rimpels verzacht. 

Voordelen van microneedling

Microneedling wordt het meest gebruikt om de volgende huidaandoeningen te behandelen:

Doffe huid: Het verjongen van een vermoeide en doffe huid en bestrijden van de eerste tekenen van ouderdom.

Rimpels: Het verminderen van fijne lijntjes en rimpels op het gezicht, door het stimuleren van de productie van collageen.

Littekenvorming: Littekens ontstaan door acne en waterpokken worden minder zichtbaar en de ongelijke textuur van de huid wordt gladgestreken.

Pigmentatie: Het vervagen van donkere plekken zoals pigmentatie, veroorzaakt door zonschade of veroudering.

Microneedling is een geweldige behandeling voor mensen met een donkere huid omdat het niet gebruik maakt van peeling of lasers, die kunnen zorgen voor pigmentatie problemen. Behandelingen kunnen plaatsvinden op het lichaam en het gezicht, de prijzen hieronder zijn gebaseerd op een gebied ongeveer de grootte van een gezicht.

Wat kunt u verwachten van uw microneedling consultatie?

Uw microneedling consultatie voor verjonging is met een ervaren behandelaar, de consultatie voor littekenvorming of meer geavanceerde microneedling is niet bij ons mogelijk. De behandelaar zal kijken naar uw aandoening en beslissen welke behandeling het beste bij u past. Tijdens uw consultatie is er de ruimte om antwoord te krijgen op alle vragen die u misschien heeft over uw huidaandoening en kan de behandelaar u persoonlijk advies geven. Als er besloten wordt dat uw huidaandoening behandeld kan worden, kan deze behandeling plaatsvinden in de kliniek.

  • Superfijne behandeling gehad bij Nadine! Ik werd telkens warm ontvangen, kreeg een uiterst professionele verzorging en altijd een fijne babbel. Kortom: een dikke aanrader!
  • Hele fijne kennismakingsbehandeling gehad. Goede intake, fijne uitleg en heerlijk ontspannen behandeld.
  • De behandeling met cryoslim werkt echt en je wordt heel lief en empathisch behandeld. Betaalbare salon in vergelijking met andere en je voelt je er gelijk thuis.
  • Wat een fijne ervaring zeg! Ik kwam op aanraden van mijn zus langs voor een huidverbeteringsbehandeling en die doet zijn naam alle eer aan. Ik heb veel last van een droge/schilferige huid en Nadine paste de gebruikte producten daarop aan. Ik heb niet één enkele keer een trekkerig gevoel gehad, zowel tijdens als na de behandeling. Sinds ik met Nadine’s adviezen en de producten aan de slag ben gegaan, ziet mijn huid er al stukken beter uit en voelt ook beter. Dit had ik eerder moeten doen. Daarnaast is Nadine ontzettend vriendelijk en kundig. Door de gezellige atmosfeer vliegt de tijd voorbij en voel je je meteen op je gemak. Aanrader! Bedankt Nadine en tot de volgende afspraak!
  • Super fijne gezichtsbehandeling gehad bij Ema. Vanuit Rotterdam hier naartoe gekomen en was zeker de moeite waard. Mooie producten met heerlijke geurtjes. Een echte aanrader!

Drie simpele stappen die u nu kunt maken voor een betere huid 

Stap 1
Tijdens de Microneedling Intake + Behandeling, hierin zal er uitgebreid ingegaan worden op de behandeling zelf, uw verwachtingen, mogelijk resultaat en eventuele contra-indicaties. Gevolgd door de eerste microneedling-sessie en afsluitend Cryo voor het bevorderen van het herstelproces.

Stap 2
Bezoek SKIN RHYTHM en ontmoet uw deskundige voor een consultatie. Tijdens deze consultatie zal de deskundige:
– uw huid onderzoeken
– de beste opties voor de behandeling van uw huid met u bespreken
– de microneedling behandeling en procedure uitleggen met daarnaast aandacht voor de uitkomsten, het herstel en de kosten
– Gezichtsanalyse voor een uitgebreide weergave van uw gezicht
– Resultaten kunnen opgeslagen en vergeleken worden met voorafgaande sessies
– alle vragen beantwoorden die u verder nog heeft

Stap 3
Start uw microneedling behandeling by SKIN RHYTHM

Microneedling – wat kunt u verwachten?

Voor uw microneedling behandeling mag u de 48 uur voor uw behandeling geen zelfbruiner producten gebruiken en moet u proberen 24 uur lang blootstelling aan de zon te vermijden en geen huidproducten gebruiken die vitamine A of retinol bevatten. 

Zijn de resultaten van microneedling permanent?

De resultaten van een microneedling behandeling zijn niet permanent en hebben een regelmatige behandeling nodig om de resultaten te maximaliseren en behouden.

Doet microneedling pijn?

Er is geen plaatselijke verdoving nodig bij de esthetisch microneedling omdat deze behandeling niet diep genoeg is voor enig ongemak. 

Hoe werkt microneedling?

Tijdens de behandeling worden er kleine naaldjes gebruikt die kleine gaatjes maken in de huid, dit zet een genezingsproces in werking waardoor de huidcellen vernieuwd worden. Als onderdeel hiervan worden collageen en elastine geproduceerd wat de huid bijna gelijk een voller effect geeft.

Hoelang duurt het voor ik de resultaten kan zien van microneedling?

Het vollere effect is gelijk te zien, het natuurlijke genezingsproces heeft echter tijd nodig dus het kan tot ongeveer 6 weken duren voor uw significante resultaten ziet.

Hoe lang werkt microneedling?

Na de behandeling blijven de collageen en elastine processen de komende maanden doorgaan. Meerdere behandelingen zijn vaak nodig om de beste resultaten te behalen.

Hoeveel microneedling behandelingen heb ik nodig?

De behandelaar zal met u kijken voor een persoonlijk behandelplan bij de consultatie, hierbij wordt ook het aantal behandelingen besproken en de rustperiode tussen de behandelingen afhangend van uw type huidaandoening. Een behandelkuur geeft de beste resultaten.

Helpt microneedling bij acne?

Microneedling helpt om het uiterlijk te verbeteren bij verschillende huidaandoeningen, inclusief littekens die ontstaan zijn door acne.

Helpt microneedling om af te rekenen met fijne lijntjes?

De behandeling helpt het verjongen van vermoeide en doffe huid en pakt de eerste tekenen van ouderdom aan, daarnaast vermindert het zichtbaar de fijne lijntjes en rimpels in het gezicht door de collageen productie te bevorderen.

Is microneedling veilig?

Microneedling is een effectieve en veilige behandelmethode voor verschillende aandoeningen, met name littekens, acne, melasma, pigmentschade, alopecia en het inbrengen van speciale medicijnen in de huid. Er zijn weinig bijwerkingen bekend.