Bent u het zat om er steeds moe uit te zien?

Donkere kringen, ook wel wallen, onder de ogen zorgen ervoor dat we er vermoeid en uitgeput uit zien wanneer we dit vaak helemaal niet zijn. Het is mogelijk om deze kringen te bedekken met make-up, maar het constant aanbrengen van make-up lost het onderliggende probleem niet op. In sommige gevallen verslechtert het zelfs de situatie! Bepaalde esthetische behandelingen, zoals bijvoorbeeld lasers, zijn te gevaarlijk om vlak bij het oog te gebruiken. Gelukkig is er één esthetische behandeling die wel gebruikt kan worden om de donkere kringen en fijne lijntjes rondom de ogen te verminderen. Microneedling voor donkere kringen bewijst een goede behandeling te zijn voor mensen die de huid onder hun ogen willen verbeteren. Bij SKIN Rhythm Amsterdam hebben we deze behandeling voor onze cliënten, die moe worden van het constant bedekken en het tijdelijk behandelen van hun donkere kringen, klaar staan.

Wat is microneedling?

Microneedling is een behandeling dat gebruik maakt van kleine naaldjes om verschillende gebieden van de huid te vernieuwen. Het maakt een aantal microscopische gaatjes in de huid, wat ruimte maakt voor collageen verjonging. Deze behandeling zorgt ervoor dat het lichaam zijn eigen genezing inzet om de huidschade te verhelpen. Serums kunnen ingezet worden om te helpen bij de verjonging. De microneedling zorgt ervoor dat het serum dieper en effectiever in de huid kan werken.

Wat zijn donkere kringen?

Ondanks hun naam zijn ‘donkere kringen’, ofwel wallen, helemaal geen kringen. Het zijn halve cirkels bloed onder de ogen. Er zijn verschillende oorzaken van donkere kringen, zoals vermoeidheid, allergieën, erfelijkheid, pigmentatie oneffenheden of blootstelling aan de zon. Daarnaast kunnen donkere kringen veroorzaakt worden door een verdunning van de huid waardoor de bloedvaatjes duidelijker zichtbaar worden onder het oog.

Hoe worden donkere kringen behandeld met microneedling?

Een van de manieren om donkere kringen te behandelen is met microneedling. Microneedling is een bewezen behandeling voor het effectief verminderen van donkere kringen. De MicroPen wordt gebruikt om zachte krassen op de donkere kringen te maken. Dit veroorzaakt kleine gecontroleerde verwondingen op het gebied van de donkere kringen. Soms gebruikt de behandelaar een serum in combinatie met de MicroPen om te helpen bij het herstel. Na de behandeling gebruikt de huid zijn genezende factoren om de donkere kringen onder het oog te herstellen. Door de verhoogde collageen productie veroorzaakt door de MicroPen wordt het gebied onder het oog voller en steviger. Dit vermindert effectief de verschijning van donkere kringen.

Hoe lang werkt Microneedling voor donkere kringen?

De resultaten van deze behandeling zijn meestal langdurig. Het zijn geen fillers of andere esthetische injecties. In plaats daarvan gebruikt microneedling het natuurlijke vermogen van het lichaam om nieuwe collageen te produceren. De resultaten hiervan duren meestal verscheidene jaren, met reguliere onderhoudsbehandelingen. Het gebruik van serums kan ook helpen met het gevoel en uiterlijk van de huid. 

Voor maximale resultaten wordt een kuur van 3 tot 4 microneedling behandelingen met tussenpozen van ongeveer 4 tot 6 weken aangeraden, gevolgd door een onderhoudsbehandeling elke 4 tot 6 maanden daarna. Het doorlopende onderhoud zorgt ervoor dat het lichaam collageen blijft produceren.

Resultaten

De resultaten van collageen-inductie therapie, ofwel microneedling voor donkere kringen, verbeteren de elasticiteit van de huid. Collageen helpt de huid voller te maken, waardoor de huid er steviger en strakker uit ziet. Het haalt de jaren van het uiterlijk af waardoor cliënten er meer uitgerust en jonger uit zien. Patiënten ontwikkelen ook een zachte gloed waardoor de huid er zachter en soepeler uit komt te zien. 

Maak een afspraak voor een consultatie

Wanneer u ook uw donkere kringen wilt verminderen, boek dan vandaag nog een consultatie! Bij SKIN Rhythm Amsterdam zijn we toegewijd om u te helpen er op uw best uit te zien! Onze huidspecialisten staan klaar om enige vragen of zorgen te beantwoorden. Neem contact met ons op of bezoek onze salon in Amsterdam West. We horen graag van u!

U kunt ook ook zelf thuis aan de slag gaan door een dermaroller pakket te bestellen bij skinroller.nl