Vet Bevriezen in Amsterdam met CryoSkin

Wij kunnen u helpen het vet te bevriezen met Cryoskin, een exclusieve behandeling bij SKIN Rhythm in Amsterdam. Voor we u meer vertellen over onze behandeling, eerst wat meer over vet bevriezen.

Zijn er plekken op uw lichaam waarbij het maar niet lukt om van uw vet af te komen? Hoe hard u ook traint en hoe goed u ook op uw dieet let, het lukt maar niet om die buik strak te krijgen? Bent u op zoek naar een betaalbare en niet-invasieve behandeling die u kan helpen om dat ongewenste vet kwijt te raken? Wilt u ook weten waarom het bevriezen van vet momenteel een GROOT ding is? Leer hier meer. 

Wat is vet bevriezen?

Het bevriezen van vet, of cryolipolyse, is eigenlijk precies wat de naam al doet vermoeden – de vetcellen worden tijdelijk bevroren. Op deze manier wordt geprobeerd om de cellen te verminderen en is het een operatie-vrij alternatief voor liposuctie.

Het is ontstaan toen tijdens onderzoek naar (medische) bevriezing, van de huid of andere weefsels door extreme kou, werd opgemerkt dat vetcellen bevriezen voordat de huid bevriest.

Omdat dit een behandeling is gedaan door een expert is het mogelijk een gebied te selecteren bijvoorbeeld de buik, dijbenen of armen. Op deze manier kan de patiënt zelf kiezen welk gebied behandeld kan worden.

  • Heerlijke CryoSkin Face Treatment behandeling gehad met Dermalogica producten van lieve en kundige Nadine. Mijn (normaal zeer droge huid) voelde als nieuw, zag er stralend en zeer gevoed uit. Absolute aanrader! Tot snel weer!
  • Gisteren een super behandeling gehad van Nadine met zichtbaar resultaat. Gelijk een nieuwe afspraak ingepland. Echt een aanrader!
  • Ik ben vanmiddag voor het eerst geweest voor een behandeling en het was echt super fijn en ontspannend. Voelde als een uitje. Nette en professionele huidverzorgingskliniek, hartelijk ontvangst, heerlijke producten en er wordt echt persoonlijke aandacht gegeven. Een massage terwijl je een masker op hebt raad ik echt iedereen aan! Ik heb meteen een nieuwe afspraak ingepland! Absoluut voor herhaling vatbaar.
  • Vanmiddag behandeling gehad bij Nadine,mijn gezicht is helemaal blij,uitgerust,en jonger,fris. Dank je wel ,ik kom terug. Van mij een dikke 10.
  • Nadat er via facebook reclame langskwam en ik van plan was om een paar dagen vrij te nemen, dacht ik kom maar op met je goede voornemens. Dus meteen een behandeling geboekt voor afgelopen week. De ontvangst was hartelijk en de salon ziet er mooi uit. Ik was met de auto gegaan maar ik had makkelijk kunnen lopen. De behandeling door Winke was erg aangenaam en ze heeft alles goed uitgelegd. Vooral de Cyro behandeling was (achteraf) erg prettig. In de eerste instantie dacht ik woow waarom doe ik dit..... maar na enkele minuten veranderd het koude gevoel in iets fijns. De dagen na deze behandeling merk ik zeker verschil, de doorbloeding van mijn huid is absoluut zichtbaar.

Wat kan ik verwachten bij Vet Bevriezen voor en na de behandeling?

Wanneer u voor het eerst aankomt bij onze praktijk, vult u een consult in als u dit nog niet heeft gedaan.

De volgende stap is het invullen van ons intakeformulier voor Cryoskincliënten en zullen we alle vragen beantwoorden die u misschien nog heeft over de behandeling. Vaak gebeurt dit ook al tijdens uw consultatie.

Het apparaat is erg veilig. Het koelsysteem wordt gecontroleerd door een elektronische sensor die zich bevindt in de verwerkingskop van het apparaat en de temperatuur wordt actueel aangegeven door middel van een grafiek en figuren op het scherm. Als er een storing plaatsvindt geeft het apparaat dit dadelijk aan door een geluid af te geven en een foutmelding te laten zien op het scherm.

De machine zelf functioneert door middel van het Peltier effect (thermo-elektrische koeling) gereguleerd door een hydraulisch systeem wat zorgt voor een erg hoge inertie, dit is nodig om de juiste applicatie van de behandeling te kunnen verzorgen in een minimale tijd. Deze eigenschappen, die zeer moeilijk te verkrijgen zijn, maken het mogelijk om een zeer snelle afkoeling van het vetweefsel te bewerkstelligen terwijl het risico van laesies van het huidweefsel als gevolg van een te lange toepassing wordt vermeden. De bedoeling van de behandeling is om de temperatuur in de vetcellen zo laag te krijgen dat het zogenoemde fenomeen van apoptose optreedt. Dit fenomeen wordt geactiveerd wanneer de temperatuur van het vetweefsel tussen de +4 en -4 graden is en activeert eigenlijk deze cellen om hun eigen dood te programmeren.

Het grootste voordeel is een vermindering in vetmassa. Het is ook belangrijk om te onthouden dat het apparaat niet alleen kou kan uitstralen, maar ook hitte en dat wanneer deze twee worden afgewisseld er een ‘thermische schok’ kan ontstaan. De ‘thermische schok’ methode helpt het weefsel te herstellen door een aanzienlijke toename van lokale microcirculatie en collageen. 

Het voelt prettig aan wanneer de behandeling begint, vaak wordt dan de huid kort opgewarmd waarna er geleidelijk een snelle daling van de temperatuur optreedt. Wanneer de behandeling ten einde loopt zal er een snelle ‘thermische schok’ plaatsvinden wat een gevoel van warmte en verlichting geeft.

Er zijn weinig contra-indicaties voor deze behandeling, toch zijn we waakzaam bij de volgende situaties:

  • Fenomeen van Raynaud
  • Koude-urticaria (koude-allergie)
  • Zwangerschap
  • Diabetes
  • Kanker

De gebruikelijke frequentie is één behandeling elke 14 dagen (voor afslankbehandelingen). Hier is een fysiologische reden voor: wanneer apoptose optreedt en de vetcellen afsterven komen er afvalstoffen vrij. Deze worden afgevoerd via de natuurlijke routes (via het bloed, het lymfestelsel en de ontlasting/urine). Het metabolisme moet hiervoor de kans krijgen zonder dat de natuurlijke routes overbelast worden. 

‘Toning’ behandelingen kunnen om de 72 uur plaatsvinden.